Lista de cumparaturi

Ai patit vreodata asa… Mergi la cumparaturi, iti umpli cosul cu tot ce ai nevoie. Vii acasa, despachetezi si surpriza, ai uitat sa iei ceva important sau ai luat lucruri de care te puteai lipsi. Eu am facut de muuulte ori astfel. Iar cand eram rupta dupa o zi de munca si alergat si descopeream ca am uitat ceva important dintr-o reteta eram extrem de frustrata.

Asa ca… m-am pus pe treaba. M-am organizat!

De vreo 4 ani, incerc sa imi fac cat de cat un meniu saptamanal sau cel putin pe urmatoarele 3 zile, apoi fac lista cu ce am nevoie la care adaug cea de-a doua lista. Lista aceasta se afla intr-un carnetel cu magnet care sta totdeauna pe frigider si care are un creion atasat. Acolo, toti cei ai casei noteaza ce au nevoie.

Nu merg niciodata fara lista facuta la cumparaturi!

Chestiunea asta are cateva avantaje: elimina stresul; telefoanele gen: ‘merg la cumparaturi. ai novoie de ceva?’; se face economie destul de mare pt ca nu iau lucruri de care ne putem lipsi si de asemenea nu arunc mai nimic.

Cand ma intorc de la cumparaturi imi golesc totdeauna portmoneul de maruntis intr-un borcan. E suprinzator in 6 luni cat maruntis se aduna. Din banii aceaia, de obicei imi iau ustensile in bucatarie.

 

 

About Roze

Sunt Roze si gatesc cu drag...