Supa de pui

Supa de pui, vedeta oricarui eveniment la noi in casa, fie ca e sarbatoare fie ca e careva racit, supa de pui trebuie sa fie prezenta.

Sunt cateva ingrediente fara de care supa de pui nu iese ca la mama acasa: piperul boabe, ceapa, patrunjelul, telina si un pui bun cat mai organic posibil :) .

 

Ingrediente:

1,3 kg de morcovi

1 kg patrunjel radacina

o bucata cat sa incapa in palma telina radacina

1 ceapa mica

carne de pui cu os (ce doresti, eu de obicei desfac un pui, pun aripile pieptul si pulpele deoparte si restul pun in supa)

1 lingura de piper boabe

2 linguri de sare de mare grunjoasa

2 linguri vegeta

apa 7 -8 l sau mai putin, nu conteaza, cu cat vei pune mai putin apa cu atat supa va fi mai concentrata, doar sa ai in vedere ca va scadea mult la fierbere.

 

Cum procedezi:

1. Curata legumele si pune-le pe toate intr-o oala mare. Adauga piperul boabe.

2. Adauga carnea.

3. Toarna apa, adauga sarea si vegeta si pune pe foc. Focul trebuie sa fie foarte incet ca supa sa fiarba inceeeet si linistit. Astfel va fi clara, frumoasa si gustoasa.

4. Dupa ceva vreme deasupra se va forma spuma, inlatur-o cu o spumiera si repeta procesul oridecate ori va fi nevoie.

5. Va trebui s-o tii la foc mic cateva ore bune, pana cand carnea se va desprinde usor de pe os si legumele vor fi fierte.

6. Cand supa e fiarta, strecoar-o, pune deoparte legumele si carnea (le poti servi separat sau le poti include in supa cand servesti).

 

Sfaturi :)

1. Intotdeauna fierbe separat taieteii si apoi adauga-i la supa. Atfel vei avea o supa tulbure.

2. Daca faci mai multe supa, eu de obicei asa fac, pune-o in mai multe oale mai mici si tine-o la frigider neaparat sub capac, ai grija sa nu scapi nimic in ea, altfel se va strica.

3. De asemenea nu incalzi si reincalzi supa, se va acri.

 

Ai incercat reteta? Trimite-mi si mie o poza. Merci.

About Roze

Sunt Roze si gatesc cu drag...