Platou cu mozzarella si smochine

Uneori ai nevoie de un aperitiv care sa deschida masa intr-un mod simplu dar de efect. Sau de ce nu? Vrei sa mai shimbi sandwichul care ti-l duci la serviciu cu altceva. Aseaza-l intr-o cutie de plastic si pune-l cu tine la serviciu (asta daca ai frigider la locul de munca :) ). Eu am facut o portie mai mica de data asta, dar tu poti pune mai mult din fiecare ingredient daca doresti sa servesti mai mult de doua persoane. Mama mea a cumparat zilele trecute o sunca extrem de buna si extrem de scumpa, asta nu pentru ca asa a intentionat, ci din greseala, s-a uitat pe raft la alt produs care era muuult mai ieftin :) . Cand a venit acasa de la magazin si a constatat cat a dat pe 200 de g s-a hotarat sa mi-o faca mie cadou, ca cica ei nu i-ar cadea bine stiind cat a costat. M-am tot gandit cum s-o servim s-o punem in valoare, asa ca am facut un platou cu mozzarelle si smochine. Dar stii ceva? Am gustat prosciuto mult mai bun si nu era asa de scump :) .

 

Ai nevoie de:

200 g proscuito sau orice alta sunca taiata foarte subtire

un pachetel de mozzarella cu 20 de mingiute de branza in el sau poti folosi bucati mai mari pe care sa le rupi bucati (va arata mai rustic)

3-4 smochine proaspete

2-3 linguri miere

daca doresti poti adauga si miez de nuca

Cum procedezi:

1. Mai simplu nu se poate. Aseaza bucatile de prosciuto pe farfurie, dupa cum ochiul tau decide ca e mai frumos :) .

2. Aseaza mingiutele de mozzarella pe care le-ai scurs de zeama.

3. Smochinelor spalate bine fa-le o taietura in cruce pana, dar nu chiar cat sa le tai de tot. Apoi strange-le intre degete pana se deschid ca niste flori. Aseaza-le si pe acestea pe platou.

4. Stropeste-le cu mierea si serveste.

 

About Roze

Sunt Roze si gatesc cu drag...